ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>SPOR
19 Kasım 2023 Pazar - 12:25

Fırat Arslan: ‘En başarılı kampım Erzurum’da geçti’

Arslan, kamp süreciyle ilgili, "34 senedir ringlerde aktif dövüşçü olarak savaşıyorum. Bütün kariyerim boyunca bu kadar güzel bir kamp geçirmedim. 8 hafta Yüksek İrtifa Merkezi’nde antrenmanlar yaptım. 2 bin 200 metre yükseklikte Palandöken’de kaldım.' dedi

Fırat Arslan: ‘En başarılı kampım Erzurum’da geçti’

Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu Fırat Arslan, boksta yetenekli gençlerin olduğunu belirterek, "Destek verilse eminim bizden binlerce dünya şampiyonu çıkacağına inanıyorum. İnşallah ben de bu gençlere bir örnek olmuş olabilirim" dedi. Arslan ayrıca dünya şampiyonu olarak Türkiye'de o kadar tanınmamış olmasının kendisini üzdüğünü söyledi.
Türk boksör Fırat Arslan, 20 Ekim’de Dünya Boks Birliği (WBA) dünya şampiyonluğu altın kemer maçında Bosnalı Edin Puhalo ile karşılaşırken, ringlere şampiyonlukla veda etmişti. Arslan, boks kariyeri, çalışmaları ve hedefleriyle ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. İlk olarak Puhalo ile yaptığı müsabaka hakkında konuşan Arslan, "3 hafta önce Edin Puhalo ile WBA dünya şampiyonluğu için maç yaptık. 6. raundu nakavtla kazanıp, dünya rekoru kırdım. 53 yaşında; en yaşlı dünya şampiyonu oldum. Edin Puhalo kendisi Avrupa şampiyonu benden 18 yaş genç. Kariyerinde 24 maçı var, 23 maçını kazanmıştı. Bunların 22’sini nakavtla kazandı. Çok güçlü bir rakipti ve çok da iyi başladı. Ağır yumruklar da aldım. Ben onun yumruklarına dayanabildim ama o benim yumruklarıma dayanamadı. 2. rauntta bir kez yıktım, 6. rauntta 3 kez yıktıktan sonra nakavtla kazandım" diye konuştu.
"İyi teklif gelirse değerlendiririm"
Almanya’nın Stuttgart şehri yakınındaki Göppingen’de yapılan maçın kendisi için jübile olduğunu ancak iyi bir teklif gelirse değerlendireceğini de aktaran Arslan, "İlkbahara kadar bekleyeceğim, çok iyi bir teklif gelirse dünya şampiyonluğu kemeri için; dünya şampiyonlarına karşı maç yapma fırsatı elime geçerse tabii ki o fırsatı değerlendirip maç yapmayı arzu ederim" dedi.
"Keşke daha önce Erzurum’da kamp yapmak nasip olsaydı"
Erzurum’da 8 hafta kamp yaptığını aktaran Fırat Arslan, kamp süreciyle ilgili, "34 senedir ringlerde aktif dövüşçü olarak savaşıyorum. Bütün kariyerim boyunca bu kadar güzel bir kamp geçirmedim. 8 hafta Yüksek İrtifa Merkezi’nde antrenmanlar yaptım. 2 bin 200 metre yükseklikte Palandöken’de kaldım. Orada başarılı antrenörlerle çalıştım, genç sporcuları getirdiler beraber çalıştık. Almanya’dan antrenörüm ve ekibim geldi. Çok güzel bir kamp geçirdim. ABD, Moskova, Londra, Avusturya’nın dağlarında kamp yaptım ama en başarılı kampım Erzurum’da geçti. Keşke daha önceden orada kamp yapmak nasip olsaydı. İnşallah bir büyük maç daha gelirse orada bir kez daha kamp yapmayı arzu ederim" ifadelerini kullandı.
"Binlerce dünya şampiyonu çıkacağına inanıyorum"
İlk ve tek Türk dünya şampiyonu olmasının üzücü olduğunu da söyleyen Arslan şöyle konuştu:
"2007 yılında dünya şampiyonu olduğumda Türk tarihi boyunca ilk ve tek profesyonel dünya şampiyonu olmayı başardım. İkinci kez şampiyon olduğumda hala tek sporcu olmam çok üzücü. Çünkü benden çok daha potansiyelli olan kardeşlerim var. İnşallah ardından nice şampiyonlar gelir. Biz Osmanlı torunuyuz, binlerce şampiyon çıkarabilecek kapasitemiz var. Çok yetenekli kardeşlerim var. Önemli olan medyadan ve sponsorlardan daha fazla destek verilse eminim bizden binlerce dünya şampiyonu çıkacağına inanıyorum. İnşallah ben de bu gençlere bir örnek olmuş olabilirim."

"Boks sporunda gençlerimize destekte bulunmak istiyorum"
Hedefleriyle ilgili bilgiler veren 53 yaşındaki boksör, "İki sene evvel Almanya’da kendi spor okulum, Fırat Arslan Spor Okulu’nu açtım. Çok iyi gençler yetiştiriyoruz. Şu an başarılı gidiyoruz. Bölge şampiyonu, Almanya şampiyonu genç kızımız var; Meryem Binbir. Başarılı genç sporcularımız var. Hem menajerlik yapacağım, antrenörlerimi eğiteceğim. Boks sporuna daha da bağlı kalmak istiyorum, gençlerimize destekte bulunmak istiyorum. Yüce Allah nice dünya şampiyonluğu yetiştirmek nasip eder" şeklinde konuştu.

"Dünya şampiyonu olarak Türkiye’de o kadar tanınmamış olmam beni biraz üzdü"
Kariyerinde en mutlu olduğu ve en üzücü anları da paylaşan Arslan, "35 sene önce boksa başladığımda 'Dünya şampiyonu olacağım' diye söz verdim. 18 yaşında bir gençtim. Antrenmanların ardından 1 sene sonra müsabakalara başladım. 34 sene de aktif sporcu olarak dövüştüm. Bu yıllara geri baktığımda en büyük başarım 2007 yılında ele geçirdiğim WBA dünya kemeri oldu. Üzücü olaylar da, kaybettiğim maçlar oldu. Bazı maçlarda hakkım yendi. Aslında 2-3 kez dünya rekorunu kırmıştım vermediler maçı. İnat ettim, yine deneyeceğim dedim. Yüce Allah emeklerimin karşılığını verdi. Yılmamamı, azmimi, çalışkanlığımı ve pes etmememi, sonunda mükafatlandırdı. Allah’a ne kadar şükretsem az. 53 yaşında dünya şampiyonu olabilmem harika bir olay. Almanya’da doğmuş olsam bile Türk’üz. İsmimle zaten Türklüğümü belli ettim. Almanya’da Türk bayraklarını dalgalandırdım, İstiklal Marşı’mızı çaldırdım. Dünya şampiyonu olarak Türkiye’de o kadar tanınmamış olmam beni biraz üzdü. Her şeye hamdolsun, biz gençlere örnek olmak için savaştık. Geçen sene bir motivasyon kitabı çıkarttım, onun şimdi Türkçesini çeviriyoruz. Belgesel filmi çalışmamız var. Biyografimi yazacağım. İnşallah nice gençleri motive edeceğim. Onun haricinde sırf gençlerimiz değil, 50 yaş üzeri insanlara da bu maç sonrası gösterebildim ki; bir insan çalışırsa 50 yaş üzerinde bile neler başarabiliyor" diyerek sözlerini noktaladı.

 
Palandöken Belediyesine sıfır atık belgesi
 
Uzundere’de bir Doğa Harikası: Prinkayalar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sönmez’den Arslan’a tebrik
Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu il Başkanı Gürkan Sönmez, Almanya'da ...
Dal’dan destek çağrısı
Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal, kulübün zorlu bir süreçten geçtiğini ...
Arslan: ‘Erzurum’u asla unutmayacağım’
Haftalarca Erzurum’da hazırlandığı Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonası'nda ...
 
Erzurumspor Sakarya maçına Kutlu’suz çıkacak
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Erzurumspor Teknik Direktörü Hakan ...
Eren Tozlu gol krallığına gidiyor
Trendyol 1’inci Ligde geçen sezon 13 gol kaydeden Erzurumsporlu golcü ...
Arslan: ‘Erzurum bana şampiyonluk getirdi’
Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonası'nda Bosna Hersekli rakibini yenerek ...
 
Sekmen şampiyon boksör Arslan’ı ağırladı
Altın Dünya Şampiyonluk maçına haftalarca Erzurum’da hazırlanan ve daha ...
Kutlu ligin en başarılı teknik direktörleri arasında
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - 2022 – 2023 sezonunun 23’üncü haftasında ...
Erzurumspor geçen sezonun 3 puan ilerisinde
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - 2022 – 2023 sezonunun 12’inci haftasında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva